Close

Over ons

“Ik ben niet perfect, maar samen vormen we de perfectie!”

Wij zijn Katleen en Serge, totaal verschillend en tegelijk erg compatibel.

Administratie en marketing is altijd al Katleen haar dada geweest. Combineer deze eigenschappen met haar moederlijk instinct en zij zorgt voor de gevoelige kant van het kiezen en houden van onze honden.

18 jaar ervaring in de paardenfokkerij maken van Serge de man die gezondheid en bloedlijnen nauwlettend in het oog houdt. Tevens traint hij onze bengels zowel voor show als vrije tijd (fitness, balance en coördinatie training) tot sociale huisgenoten.

Met passie en liefde zijn we samen leiders van onze fantastische roedel !

Katneen en Nua close
Katleen De Kinder
Oprichter Rak Sunakh
Serge en Sopa close
Serge Leemans
Oprichter Rak Sunakh

Terug naar 2016

Eind 2016 besloten wij op zoek te gaan naar een hond die paste in ons gezin. Al surfend en google-end kwamen wij terecht bij de Thai Ridgeback. Een ras met een handleiding, actief buiten – dus ideaal als partner in crime voor onze lange(re) wandelingen, onopgemerkt in huis en een levenslange uitdaging om hun pit in goeie banen te leiden.

De eerste stap

We lieten ons oog vallen op een zwarte charmeur eersteklas : Panache du Royaume des Chi’s. Met zijn donkerbruine ogen en zijn aangeboren “bravoure”, had deze 9 weken jonge pup geen seconde nodig om onze harten te veroveren! Heen-en-weer naar Charleroi (België) en ons avontuur was vertrokken.

Kerstcadeau uit de duizend

De zin naar een speelkameraad was groot, héél groot.

Via een hobbelig pad, kwamen we na maanden zoektocht in Duitsland terecht. Amper 2 weken was Ujana vom Crown Hill, toen ze ons overtuigde dat zij het “Godsgeschenk” is waarop onze naam stond.

Meer dan gepast, vervolledigde zij ons Thai Ridgeback gezin op Kerstavond 2017.

Herplaatsing

Zomer 2018 passeerde op Facebook de vraag naar een herplaatsing van een blauwe teef. Na 2 maanden druk overleg, besloten we dat Daen Thai’s Nuangern F24 een mooie aanvulling zou zijn aan onze TRD family. Nuangern is als 8 maand jonge pup geïmporteerd uit Thailand en heeft 2,5 jaar in Tsjechië geleefd. Ze was onvoldoende gesocialiseerd en erg onzeker. Haar rugzak zullen we nooit helemaal kunnen leegmaken maar bij ons wordt ze ondergedompeld in 101 ervaringen.

4 kleuren

Was het het empty nest syndroom of was het de drang naar de vierkleurige volledigheid ? Wie zal het zeggen … Maar Daen Thai’s Sopa Chompoo maakte al snel haar opwachting : ons isabella meisje, geïmporteerd uit Thailand, verenigde zich vanaf dag 1 als lid van onze TRD family. Deze enthousiaste “most pretty pink girl” geniet van ieder moment ! Deze juffrouw is enorm leergierig en snel van aannemen.

De toekomst ziet er veelbelovend uit !

Met dit mooi kwartet bouwen we aan onze Rak Sunakh familie. Wereldwijde banden worden hechter gemaakt en onze familie en vriendenkring wordt groter.